Trichomonas gyulladás

Nedves törülközővel is terjedhet az egyik leggyakoribb nemi fertőzés

A trichomonas-fertőzés Miben betegedhettem Trichomonas gyulladás, és hogyan gyógyulhatok meg?

Trichomonas fertőzés tünetei

Kérdéseit dr. Papp Györgyhöz, a Beregszászi Járási Kórház nőgyó­gyászához továbbítottuk. A kór egyaránt felfogható nőgyógyászati, illetve nemi betegségként, mindkét nem tagjait megtámadhatja.

A hölgyekkel természetesen mi, nőgyógyászok foglalkozunk, míg a férfiakat a bőr- és nemibeteg-gondozók orvosai, esetleg urológusok kezelik. A nők esetében a mikroorganizmusok a méhnyak hámsejtjeit és a húgyvezetéket, a férfiaknál pedig a húgyvezetéket támadják meg.

Trichomonas gyulladás

Elsősorban a fiatal, aktív nemi életet élő személyeknél fordul elő, s azokhoz a nőgyógyászati betegségekhez Trichomonas gyulladás, melyekkel a leggyakrabban keresik fel a hölgyek az orvost. Az emberi testben elo parazitak fertőzött nők a hüvelyükben érzett éles fájdalmakra panaszkodnak, mely a nemi aktus idején is jelentkezik, s nagy mennyiségű, sárgászöld, habos Trichomonas gyulladás folyik a hüvelyükből, mely igen kellemetlen, a romlott fokhagyma bűzéhez hasonló szagot áraszt.

infections 2 \

Az említett tünetek az akut megbetegedés során jelentkeznek, s ha a kórt nem kezelik, átmegy krónikus formába, amikor is gyakran tünetmentes, lappangó betegséggé alakul. Ebben az esetben nagyon gyakran okozhat méhnyak-diszpláziát kóros növekedésbe kezdenek a méhnyak sejtjeis azért jelent veszélyt, mert táptalajt nyújt a méhnyakrák kifejlődéséhez, s legtöbbször citológiai vagy corposcopiai vizsgálatokkal mutatjuk ki a meglétét.

A krónikussá vált Trichomonas gyulladás húgyvezeték- vagy húgyhólyaggyulladást is okozhat. A férfiak esetében a húgyvezetéket megtámadó mikroorganizmusok húgyvezeték- vagy húgyhólyaggyulladáshoz, a krónikus formában pedig prosztatagyulladáshoz vezetnek, s nagyon nehéz kimutatni a trichomonas-fertőzést, mert esetükben egyáltalán nem jelentkeznek a fertőzésre utaló tünetek.

Trichomonas gyulladás

Csak akkor deríthetjük ki a Trichomonas gyulladás, ha a fent említett gyulladások miatt fordulnak orvoshoz, aki elvégzi a szükséges vizsgálatokat. A betegség krónikus változata esetében sokkal nehezebb a kezelés, és költségesebb is.

 1. Zsálya a rossz leheletért
 2. Trichomoniázis tünetei és kezelése - HáziPatika
 3. Átmennek e a férgek
 4. Trichomoniasis trichomonas hogyan kell kezelni
 5. PharmaOnline - A trichomoniázis tünetei, veszélyei és kezelése
 6. Van, hogy csak igen enyhe tüneteket okoz, ám súlyos, kezeletlen esetben komoly kismedencei gyulladásokat generálhat.
 7. A trichomonas-fertőzés | Kárpátalja
 8. Mik a meg nem termékenyített férgek

Szintén metronidazol-készítményekkel, illetve komoly összegekbe kerülő, nagyon drága metronidazol-vakcinákkal gyógyítjuk a betegeket, s két-három hétig is elhúzódhat a kezelés. S mivel a férfiak sokszor nem is tudják, hogy trichomonas-fertőzésük van, a feleségükkel, nemi partnerükkel való szexuális aktus során újból megfertőzhetik a már meggyógyult nőket.

 • Trichomonas-fertőzés - EgészségKalauz
 • A trichomoniasis
 • Paraziták 2020 műfaja
 • Galandféreg kinyerése
 • Hüvelygyulladás tünetei és kezelése - Debrecen Mamadoki Bt.
 • Trichomoniázis – Wikipédia
 • Tünetek[ szerkesztés ] Nőknél a betegség általában egy zöldes-sárga habos hüvelyi váladékozással kezdődik.
 • Mint a rossz lehelet enyhítője

Ezért fontos a Trichomonas gyulladás férfi partnereinek a kivizsgálása, hogy megtudjuk, nincs-e trichomonas-fertőzésük. A férfiakat is metronidazol-készítményekkel, illetve -vakcinákkal kezelik, s az ő esetükben valamivel hosszabb időt vesz igénybe a terápia, mint a nőknél. A megelőzés érdekében pedig azt tanácsolom mindenkinek, hogy ha idegen helyen például szállodában, közfürdőben tartózkodnak, vigyenek magukkal szappant, törölközőt, szivacsot, és használat előtt fertőtlenítsék a fürdőkádat, illetve a WC-kagylót.

Trichomonas gyulladás

Lajos Mihály.

Fontos információk