Suzuki férgek

suzuki férgek

suzuki férgek

Nem mehetett be a szakszervezet a Suzuki-gyárba Félpályás útlezárással tiltakozik kedden a Suzuki esztergomi gyáránál a Vasas Szakszervezeti Szövetség, mert úgy vélik, a cég semmibe veszi a magyar munkavállalók jogait — írta meg a Népszava.

László Zoltán, a szakszervezet alelnöke a lapnak elmondta: a múlt héten nem engedték be az érdekvédőket az autógyárba, ahol ottani tagjaikkal szerettek volna találkozni.

suzuki férgek

Holott a Munka törvénykönyve szerint, ha csupán egyetlen szakszervezeti tag is van egy cégnél, akkor oda a szakszervezeti vezetők bemehetnek. A Suzukinál pedig a február elején megalakult szakszervezetnek már mintegy tagja van.

suzuki férgek

A többség ugyan a retorzióktól tartva egyénileg fizeti a tagdíjat, de vannak, akik a vállalattól kérték annak levonását, a cég így nem állíthatja, hogy nem tud a szakszervezet létezéséről. A Népszava kérdésre a Suzuki azt mondta, hogy a szakszervezet a mai napig nem igazolta, hogy ténylegesen lennének tagjai a gyárban.

A lap szerint nem csak a rabszolgatörvény miatt fontos, hogy ki és milyen esetben sztrájkolhat: a gyárakban paraziták a sterlet kopoltyúiban suzuki férgek létszámban jelennek suzuki férgek a jóval kiszolgáltatottabb helyzetben suzuki férgek, és ezért sokkal több mindenre rávehető ukrán, szerb, indiai vagy mongol vendégmunkások, de érkeznek a vietnamiak is.

suzuki férgek

A gyakran munkaerőközvetítő cégek által toborzott vendégmunkások azonban nem ismerik a magyar munkavállalói jogokat, nem lépnek be a szakszervezetekbe, nem tiltakoznak suzuki férgek jogsértések ellen — mondta a Népszavának László Zoltán.

Fontos információk