Parazita igényeket

mobiltesztek.hu - Parazita Ellenes Készítmények

A normális növényekhez képest teljesen egyedi a morfológiája, ugyanis fejlődése minden szakaszában a gazdanövényből táplálkozik.

pinworm jelentés

Nem fotoszintetizál, ezért a fény nélkül, sötétben fejlődő növényekhez hasonlóan nem zöld, hanem inkább élénk citrom- vagy narancssárga. Az aranka abban is különbözik a gyomnövényektől, parazita igényeket a gazdanövénye által felvett és feldolgozott tápanyagból él, vagyis kizárólag élősködő.

milyen helmintákat kaphat egy ember

Emiatt eltűnt róla a lomblevél, hiszen közvetlenül veszi fel a tápanyagot. Vizsgálata során kimutatták, hogy több olyan gén is hiányzik az arankából, amelyekre parazita igényeket autotróf növényeknek szüksége van a virágzás szabályozásához.

férgek viselkedése emberben

Így az arankának feltehetően különleges virágzási mechanizmusa van. Erre kínai kutatók derítettek fényt nemrégiben.

lárva helminthiasis

A kutatócsoport a Cuscuta australis nevű aranka virágzási idejének vizsgálata során fedezte fel, hogy az többnyire egybeesik a gazdanövény virágzásával. Ez a viselkedés fontos, mivel az aranka ennek köszönhetően tud annyiféle gazdanövényt parazitálni.

férgek piszkos kezekből

Ha az aranka virágzása későbbre esne, mint a gazdanövényé, akkor — mivel a magok fejlődés miatt annak rendszerint csökken a tápanyagszintje — a gazdanövény elpusztulhatna, még mielőtt az aranka virágozhatna. Másfelől, ha az aranka a gazdanövénynél korábban virágozna, az aranka növekedése idő előtt leállna és nem tudna annyi magot teremni.

bullish galandféreg poszt

Fontos információk