Parazita hírek

Nem parazita: más a magyarázat a maszkokban mozgó szálakra | hu

Nem kell hosszan ecsetelni, mennyire káros a járvány ilyen tombolása mellett bármi, ami egy kicsit is megrendíti a bizalmat a vírus elleni parazita hírek egyik legfontosabb eszközével, az arcmaszkkal szemben.

Nyilván senki nem akar parazitákat az arcába, sőt. Nézzük először a videót, aztán lássuk, hogy mi is lehet ez a kis ficánkoló valami — annyit előre elárulunk, hogy nem féreg, nem parazita, hanem minden bizonnyal egy ártalmatlan, apró szövetszál.

parazita hírek

A jelenség nem új, Németországban már korábban megjelentek a hasonló videók, így az Urban Legends rá is talált a megoldásra. Az oldal a dpa hírügynökséget idézve parazita hírek, hogy a videókban látható sötét szálak valószínűleg a gyártás során például a gyárban dolgozók munkaruhájárólvagy a parazita hírek után kerülhettek a maszkra.

parazita hírek

A lényeg viszont, hogy sem nem férgek, sem nem mérgezett nanotechnológiai rostok, hanem ártalmatlan anyagok, például szövetszálak. Mozogni pedig a hőváltozás vagy statikus elektromosság hatására kezdenek.

Cimkék - parazita

A hírügynökségnek nyilatkozó biológus magyarázóvideót is készített a szálakról, ahol ugyan nem maszkot, hanem hasonló vádakkal illetett PCR-pálcát vizsgál, de a lényeg ugyanaz.

Ezek a szálak ártalmatlanok, naponta több hasonlót lélegzünk be tudtunkon kívül, immunrendszerünk megbirkózik velük.

parazita hírek

Ajánlott videó.

Fontos információk