Fogsor szájszag

Kellemetlen szájszag – okok és gyógymódok

fogsor szájszag

Módosítva: Szerencsére számos beavatkozás és fogsor szájszag kezelés áll rendelkezésre a probléma megoldására. Ezeket részletezzük következő cikkünkben.

fogsor szájszag

A kellemetlen szájszag gyakori okai A kellemetlen szájszag gyakori okai A rossz lehelethez számos mindennapi tényező járul hozzá. A nem megfelelő szájhigiénia, bizonyos ételek fogyasztása vagy akár a nem megfelelő folyadékbevitel is mind kellemetlen szájszagot okozhatnak. Ezen rossz szokások megváltoztatásával a probléma is egy csapásra megoldódhat.

Más, mint az igazi!

Vannak azonban olyan esetek, amikor fogorvosi segítség szükséges a kellemetlen szájszag megszüntetéséhez. Az egyik ilyen probléma a fogkő, amely a fogakon lévő, nem megfelelően eltávolított lepedék megkövesedésével alakul ki.

Három hasznos tanács a műfogsor tisztításához A műfogsor tovább tart és jobban illeszkedik, ha megfelelő ápolásban részesítjük.

Általában az íny és a fog határán képződik, fogszuvasodást fogsor szájszag ínyproblémákat okozva. Ez a két tünet fogsor szájszag rossz lehelet két fő oka, ezért a fogkő megfelelő fogorvosi fogsor szájszag történő eltávolítása elengedhetetlen, hogy elkerüljük az általa okozott károkat.

Rendszeres fogmosással és antibakteriális szájvíz használatával megelőzhetjük a probléma újbóli kialakulását, így a kellemetlen szájszagot is.

fogsor szájszag

Ha a fogak akár fogkőképződésakár a szájápolás hiánya miatt romlásnak indultak, a lehető leghamarabb látogassunk el fogorvosunkhoz. A f ogak betömésével ugyanis megakadályozhatóak a bakteriális fertőzések, ezáltal a kellemetlen lehelet kialakulása.

Szájhigiéniai fogsor szájszag — Mitől lehet szájszagom? Olyanok számára, akik hivatásszerűen foglalkoznak emberekkel, még szakmai hátrányt is okozhat, ha az kényszeredetten hőköl hátra, akihez odafordulva beszélnek. Sajnos nem arra figyelnek amit ő mond, hanem arra, hogyan tudnák minél jobban, ám udvariasan távoltartani magukat a szagtól. Van erre megoldás? Borúlátásra semmi ok, a száj kellemetlen szaga megszüntethető, megfelelő szájápolással, illetve a Mentadent Fogászat Győr mellett minden problémás esetben tud segíteni.

A rossz szájszag megszüntetéséhez az ínybetegségek helyi vagy szájon át szedhető antibiotikumos, vagy akár szájsebészeti kezelése is szükséges lehet.

Ez nem csupán a kellemetlen szájszagot szünteti meg, de az ínybetegségek hosszú távú káros, gyakran fogvesztést okozó hatását is kiküszöböli.

fogsor szájszag

Amikor a szájszag betegségre utal Egyes esetekben a rossz lehelet komoly betegség egyik tüneteként jelentkezik. Acetonos lehelet megfigyelésekor érdemes odafigyelni a folyadék-bevitelre, hiszen ez a kiszáradás egyik figyelmeztető jele lehet. Ha a rossz szájszag megfelelő hidratáltság mellett is megmarad, az cukorbetegségre utalhat.

fogsor szájszag

Erre egy egyszerű vérkép választ adhat. Amennyiben beigazolódik a cukorbetegség gyanúja, a megfelelő gyógyszerekkel folytatódhat a beteg kezelése. Az orrmelléküreg-gyulladás, vagyis az orrüreg és orrmelléküregek lobos folyamata is eredményezhet rossz leheletet.

A betegség akut formáját egyszerű fogsor szájszag vagy más felső légúti megbetegedés okozhatja; ezek gyógyításával a rossz szájszag is megszüntethető.

A krónikus orrmelléküreg-gyulladás azonban asztmára, allergiára vagy akár gombás fertőzésre is utalhat.

Részleges kivehető fogsor

Alapos kivizsgálással megtalálhatjuk a probléma okát, ami után megkezdődhet a rossz szájszag kezelése is. Erre, a betegség okától függően antibiotikumos, allergia vagy asztma elleni gyógyszeres, illetve gombaellenes kezelést írhatnak elő.

Cukorbetegség: mit ehetünk reggelire, mi tiltólistás?

Fontos információk